tilbehør, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Fathead lasagneplater (keto, lavkarbo)!

Fathead deigen kan brukes som utgangspunkt til mange ulike ting, og her har jeg brukt den til å lage keto/lavkarbo-vennlige lasagneplater. Disse kan du lage opp en god ladning av, og ha i fryseren til senere bruk. På den måten har du alltid lasagneplater lett tilgjengelig om du en dag plutselig skulle få lyst på en deilig hjemmelaget lasagne

Ingredienser

 • 175g revet mozzarella (Coop sitt eget merke)
 • 60g Tine Kremgo naturell
 • 80g mandelmel (ikke fettredusert) 
 • 20g havrefiber
 • 1 stort egg
 • 1/3 ts bakepulver 
 • Klype salt eller annet ønsket krydder

Fremgangsmåte

 1. Finn frem alle ingrediensene og sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. 
 2. Mål opp de tørre ingrediensene til deigen og ha alt i en bolle. Knekk 1 egg i en bolle/et glass og visp lett sammen før du har det sammen med de tørre ingrediensene og blander det godt sammen.
 3. Ha revet mozzarella og Kremgo naturell i en skål, og varm i microen 1-2 minutter. Ta skålen ut 3-4 ganger underveis for å røre. Osten skal være helt smeltet og blandet sammen. 
 4. Ha den smeltede osten oppi bollen med de andre ingrediensene, og bland godt. Har du kjøkkenmaskin kan du gjerne bruke den, ellers går det fint å blande/kna det sammen med hendene. 
 5.  Form deigen til en jevn og fin ball (bruk evt. litt plastfolie for at den ikke skal klistre seg til fingrene)
 6. Finn frem et bakepapir, ha på litt olje midt på papiret og legg deigen oppå. Snu deigen slik at det blir olje både over og under ballen. Legg over et nytt bakepapir, og klem først deigen flat med et stekebrett eller lignende. Deretter kjevler du den så tynn du klarer mellom de to bakepapirene (det kan være du må justere bakepapiret litt underveis siden det kan krølle seg litt). Ha over på et stekebrett til slutt. 
 7. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 5-10 min, eller til den får en  fin og gyllen farge. Du kan godt steke den med bakepapiret på på både over og undersiden.
 8. Ta ut stekebrettet når det er ferdig stekt, og kutt lasagneplater med et pizzahjul. Avkjøles på rist, før det legges i fryseren. Eller ta de i bruk med en gang om man skal bruke dem samme dag. 
Næringsinnhold i 1 ladning: 1293kcal – 4,8g karbohydrater – 75,2g protein – 102,2g fett
 

Vel bekomme!  

Tips 

Lag opp dobbel eller trippel porsjon av denne oppskriften, og ha i fryseren! Da har du lasagneplater klare til de neste gangene du skal lage lasagne

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og