food, fathead cheesebread, snacks, oppskrift, keto, lowcarb

Fathead Cheesebread rundstykker! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

Disse rundstykkene ble jeg inspirert til å lage etter å ha sett en Reels på Instagram. Oppskriften på grunndeigen så veldig lik ut som min egen Fathead-deig, så da tenkte jeg at jeg bare kunne bruke den som grunndeig i mine egne Fathead Cheesebread rundstykker. Rundstykkene stekte jeg i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt! 

Ingredienser

9 stk rundstykker 
Grunndeig
 • 1 batch Fathead-deig
 • + ønsket krydder (jeg brukte hvitløkspulver, pizzakrydder, og timian) 
Ostemix
 • 100 g Kremgo Naturell
 • 70 g revet cheddar 
 • 30 g strandaskinke 
 • 30 g morrpølse
 • 15 g chorizo 
Tilbehør
 • En mix av sesamfrø, linfrø og chiafrø til pynt
 • Dipp etter eget ønske (jeg brukte Coop hvitløksdressing)

Fremgangsmåte

 1. Start meg å lage 1 batch med fathead-deig, men tilsett ekstra krydder (se ingredienslista over). Oppskrift og fremgangsmåte for fathead-deig finner du HER.  
 2. Fordel den ferdige deigen i 9 like store emner, og form dem til baller. Klem hver ball flat med en tallerken eller lignende, og bruk eventuelt en kjevle ved behov. Deigen må ikke bli for tynn, men et sted omkring 0,5 cm tenker jeg blir bra. 
 3. Bland sammen ingrediensene til ostemixen i en bolle, og bland godt sammen. Jeg brukte hendene for å få jobbet og blandet alt godt sammen. Fordel ostemixen i 9 like store kuler. 
 4. Legg frem de ferdig emnene med deig, og legg en kule med ostemix på hver. Pakk deigen forsiktig rundt ostekula, og form en fin rund ball. Gjenta prosessen, til du har 9 runde rundstykker med fyll. 
 5. Til pynt har jeg brukt en blanding av sesamfrø, linfrø og chiafrø. Bland alle frøene i en bolle, og rull de ferdige rundstykkene i frøblandingen. Klem rundstykkene forsiktig i hånda slik at frøene fester seg godt. 
 6. Forvarm Airfryeren til 205 grader. Dersom du vil unngå søl, så kan du legge et stykke bakepapir i bunn av kurven før du legger i rundstykkene. Jeg stekte mine på 205 grader i ca. 10-15 min

Næringsinnhold 1 servering: 233 – 1,2g karbohydrater – 13,1g protein – 19,3g fett  

Vel bekomme!

Tips 

Disse kan nytes både varme og kalde, men selv foretrekker jeg dem varme slik at osten inni er smeltet! De kan fint oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager.

Fyll en skål med den dippen du selv måtte ønske. Jeg har brukt Coop sin hvitløksdressing og Monster BBQ sauce til nå, men her passer nok det aller meste! 

Jeg stekte rundstykkene i min Cosori Airfryer, men de kan selvfølgelig stekes i vanlig stekeovn også. Prøv deg frem på temperatur og varighet, men bare følg med slik at de ikke blir brent. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og