fathed calzone, food, keto, lowcarb

Fathead calzone!

I går laget jeg en middag som jeg ikke har laget før, og det ble bare så godt! Jeg er jo en stor fan av pizza, og jeg må innrømme å si at det var en av tingen jeg tenkte jeg kom til å savne når jeg la om til et ketogent kosthold. Her hjemme er pizza dessuten et fast innslag i løpet av helgen, så jeg måtte finne et alternativ som kunne fungere for meg. Jeg har til nå prøvd en lavkarbo pizzadeig-mix som jeg ikke var fornøyd med, men løsningen har frem til nå vært å bruke Monster lavkarbo lefser som pizzabunn (og det har fungert helt utmerket det altså). Men nå i helgen fikk jeg nyss om en ketovennlig deig som fungerte supert til flere ting, så da måtte jeg jo bare teste det ut! 

Fathead deigen er ingen ny oppfinnelse, så den finner du oppskrift på flere steder bare ved å gjøre et kjapt søk på Google. Jeg så derimot at folk laget sine egne varianter, så da har jeg valgt å trikse litt og kombinere litt fra flere oppskrifter for å lage “min egen”. Fyllet jeg har valgt i denne oppskriften er bare et forslag (det jeg hadde i kjøleskapet denne gangen), så her er det bare å bruke fantasien!

Ingredienser

Dette gir 3 middels store calzoner. 

Deig

 • 150g revet mozzarella (Coop sitt eget merke) 
 • 60g Tine Kremgo 
 • 80g mandelmel (ikke fettredusert) 
 • 20g havrefiber
 • 1 stort egg 
 • 3g bakepulver 
 • Klype salt eller annet ønsket krydder

Fyll

 • 65g løk 
 • 100g sjampinjong 
 • 150g ternet bacon  
 • 75g revet mozzarella (Coop sitt eget merke)
 • 40g Creme Fraiche  
 • Pizzakrydder og hvitløkskrydder (eller annet ønsket krydder) 

Topping

 • 1 egg til pensling 
 • Pizzakrydder og kvernsalt 

Fremgangsmåte 

 1. Finn frem alle ingrediensene og sett stekeovnen på 190 grader. 
 2. Mål opp de tørre ingrediensene til deigen og ha alt i en bolle. Tilsett 1 egg, og bland sammen. 
 3. Ha revet mozzarella og Tine Kremgo i en skål, og varm i microen 1-2 minutter. Ta skålen ut 3-4 ganger underveis for å røre. Osten skal være helt smeltet og blandet sammen. 
 4. Ha den smeltede osten oppi bollen med de andre ingrediensene, og bland godt. Om deigen blir for klissete kan du tilsette litt mer havrefiber eller mandelmel. Sett deigen i kjøleskapet mens du gjør klart fyllet. 
 5. Kutt opp løk og sjampinjong i passende biter. 
 6. Stek ternet bacon i en stekepanne (bruk gjerne litt smør til stekinga). Ta baconet ut og sett det til sides når det er ferdig stekt, og stek deretter løk og sjampinjong i den samme stekepanna til det er blankt. Ha baconet tilbake i stekepanna, og sett til sides. 
 7. Ta frem deigen, og del den opp i 3 like store biter, og form dem til små baller. Deigen er klissete å jobbe med, så her er trikset å kjevle den ut mellom to matpapir/bakepapir. I tillegg til matpapir hadde jeg god suksess med å bruke litt olje på matpapiret slik at deigen ikke klistret seg så lett fast. Før jeg kjevlet ut deigen valgte jeg å trykke ballen flat med undersiden av en stor tallerken. Dette ga en fin og jevn sirkel som var enkel å kjevle videre ut i ønsket tykkelse (ca. 3-5mm tykk). Pass på at den ikke blir for tynn, for da har den lett for å sprekke/revne! Ta av det øverste matpapiret, og overfør “pizzabunnen” over til et stekebrett med bakepapir på. Gjenta denne prosessen til du har 3 “pizzabunner” klare. 
 8. Smør på ønsket pizzasaus på hele “pizzabunnen” (pass på at du ikke smører helt ut til kanten av deigen). Jeg valgte å bruke Creme Fraiche som saus denne gangen, sammen med hvitløkskrydder og pizzakrydder. 
 9. Fordel revet mozzarella og ferdig stekt fyll på hver sin halvdel av de 3 “pizzabunnene” (ikke legg fyll ytterst på kanten av deigen). 
 10. Vend forsiktig den andre halvparten av “pizzabunnen” over fyllet slik at du får en halvsirkel. Bruk fingrene eller en gaffel for å trykke kanten sammen slik at fyllet blir forseglet inni calzonen. 
 11. Visp lett sammen et egg, og pensle over de ferdige calzonene. Bruk en skarp kniv for å kutte 3-4 åpninger på toppen av calzonen. Til slutt drysser du pizzakrydder og kvernsalt på toppen. 
 12. Stekes midt i ovenen på 190 grader i ca. 20-25 minutter, eller til calzonene har fått en fin gylden farge. 
 13. Serveres straks, gjerne med litt ruccola og hvitløksdressing (Coop sitt eget merke). 
Næringsinnhold per calzone (etter denne oppskriften): 644 kcal – 3,7g karbohydrater – 39,0g protein – 51,7g fett
 

Vel bekomme!  

Tips 

Fathead deigen kan visst brukes til så mangt, så her er det bare å prøve seg frem! Den fungerer ypperlig som vanlig pizzabunn også, men da kan det være lurt å forsteke den litt før man har på fyllet. Kanskje den fungerer til pai også?

 

food, fathead calzone, keto, lowcarb
Fathead Calzone servert med ruccola og hvitløksdressing

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og