fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og syltetøy, og at det dermed er noe man går glipp av om man spiser keto eller lavkarbo. Men fortvil ikke! Det finnes mange oppskrifter på keto/lavkarbo-vennlige boller, og her får dere min versjon. Til tross for en litt grå og kjedelig farge, så ble bollene overaskende gode både på smak og konsistens! 

Ingredienser

8 boller
  • 2 egg
  • 4 ss Finesse Bakesukker
  • 1 boks Kremgo Naturell
  • 3 ss kremfløte
  • 2 ss Creme Fraiche 
  • 160 g mandelmel (ikke fettredusert) 
  • 4 ss Fiberhusk/Psyllium  husk 
  • 2 ss pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 100g smeltet meierismør
  • 1 egg til pensling
Pisket krem til 8 boller
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ts Finesse Bakesukker
  • En dæsj vaniljepulver (Helios)
  • Sukkerfritt syltetøy hvis ønskelig
  • Sukrinmelis til pynt hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og Finesse bakesukker til eggedosis. 
  2. Ha kremgo naturell, kremfløte og Creme Fraiche i en foodprosessor og kjør til en glatt røre. 
  3. Mål opp alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt. 
  4. Rør sammen eggedosis og væskeblandingen, og bland inn alt det tørre. 
  5. Rør til slutt inn smeltet meierismør, og bland alt godt sammen. Deigen vil være ganske løs på dette tidspunktet. La deigen hvile i ca. 15 min til den tykner/setter seg. 
  6. Forvarm stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. 
  7. Fordel deigen i 8 like store deler, og trill til runde baller. Fordel bollene på et stekebrett, og pensle bollene med egg. 
  8. Stek bollene midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist. 
  9. Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver til krem. 
  10. Del de avkjølte bollene i to. Ha på pisket krem og eventuelt jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker hvis ønskelig. Strø gjerne over litt Sukrinmelis på toppen! 

Boller uten krem kan fint oppbevares i kjøleskapet. De blir derimot harde/faste når de er kjøleskapskalde, men en rask runde i mikroen gjør bollen god og myk igjen!

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?