Her får dere min oppskrift på et deilig og smakfullt knekkebrød med lite karbohydrater. Et supert alternativ for deg som spiser lavkarbo!
Ingredienser
- 80 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 70 g hempfrø
- 120 linfrø
- 70 g sesamfrø
- 50 g fibrex
- 2 ts salt
- 1 dl vann
- 5 egg
- 100 g revet mozzarella (jeg bruker den fra Coop)
- 10 g mct olje
Næringsinnhold per 100 g: 318kcal – 4g karbohydrater – 19,6g protein – 23,3g fett
Fremgangsmåte
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett egg, vann og mct olje, og bland godt. Ha til slutt oppi revet mozzarella og rør det godt inn i røra. La røra stå å svelle en times tid.
- Ha bakepapir på et stekebrett, og ha over halvparten røra. Fordel røra godt utover med en slikkepott, eller om du bruker en kjevle (ha en bakepapir i mellom) eller annet egnet redskap. Pass på at røra blir fordelt jevnt og er like tykk over alt.
- Dersom du ønsker mer smak i knekkebrødet kan du kverne litt ekstra salt eller ha over annet krydder før steking.
- Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Stek knekkebrødet i 10 min. Ta stekebrettet ut, og bruk et pizzahjul til å dele opp knekkebrødene i passe biter. Stek videre i ca. 15-20 minutter (følg med mot slutten så det ikke blir brent).
- Avkjøles på rist.
Vel bekomme!