Keto chaffel-smørbrød er en superdigg og enkel lunsj som det går fort å lage. Den inneholder svært lite karbohydrater, og er derfor et supert alternativ for de som ønsker å kutte ned på karbohydratene! Fyll den med det du selv måtte ønske av digg pålegg. Oppskrift på chaffel fant jeg hos Angelica_lavkarbo på Instagram. Jeg tilsatte bare litt smør i oppskriften for å få mer fett og for en litt mykere chaffel.
Ingredienser
Chaffel
- 1 egg
- 50 g revet ost (jeg brukte Coop revet Cheddarost)
- 20 g knust baconcrisp (På Europris får man kjøpt baconcrisp med 0g karbohydrater!)
- 1 ss pofiber (5 g)
- 15 g smeltet meierismør (kan sløyfes hvis man ønsker en fastere/stivere chaffel)
- salt og pepper
Fyll
- 20 g Coop hvitløksdressing
- litt isbergsalat
- 20 g Strandaskinke
- 35 g kokt skinke
- 20 g syltet rødkål
Fremgangsmåte
- Knus baconcrisp på en eller annen måte. (foodprosessor, bruk fingrene, knus dem under er glass el.)
- Ha alle ingrediensene til chaffelen i en bolle, bortsett fra smøret.
- Smelt smøret kjapt i microen, og ha det sammen med de andre ingrediensene. Bland godt.
- Jeg brukte et toastjern for å steke min chaffel, men et vaffeljern gjør samme nytten! Stekes til chaffelen oppnår ønsket fasthet og den har fått en fin farge (5-10 minutter). Pass på så den ikke blir brent!
- Ta chaffelen ut, og la den kjøle seg ned litt før du har på ønsket fyll. Brett den sammen som en sandwich
- For å gjøre chaffel-smørbrødet enklere å spise, pakket jeg den inn i litt matpapir!
Næringsinnhold 1 servering: 727kcal – 4g karbohydrater – 44,4g protein – 58,1g fett
Vel bekomme!