middag, lavkarbo, keto, oppskrift, mat

Chaffel med Egg og bacon! (Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

Chaffel med egg og bacon passer både til middag og som lunsj. Det er er enkelt å lage, og det inneholder dessuten svært lite karbohydrater. Oppskrift på chaffel fant jeg hos Angelica_lavkarbo på Instagram. Jeg tilsatte bare litt smør i oppskriften for å få mer fett og for en litt mykere chaffel. Baconet har jeg stekt i min Cosori Airfryer, og resultatet ble helt perfekt! 

Ingredienser

Chaffel
 • 1 egg 
 • 50 g revet ost (jeg brukte Coop revet Cheddarost) 
 • 20 g knust baconcrisp (På Europris får man kjøpt baconcrisp med 0g karbohydrater!) 
 • 1 ss pofiber (5 g) 
 • 15 g smeltet meierismør (kan sløyfes hvis man ønsker en fastere/stivere chaffel) 
 • salt og pepper 
Tilbehør
 • 35 g Kremgo krydderost
 • 50 g stangselleri
 • 45 g agurk
 • 120 g bacon 
 • 2 egg 

Fremgangsmåte

 1. Knus baconcrisp på en eller annen måte. (foodprosessor, bruk fingrene, knus dem under er glass el.) 
 2. Ha alle ingrediensene til chaffelen i en bolle, bortsett fra smøret. 
 3. Smelt smøret kjapt i microen, og ha det sammen med de andre ingrediensene. Bland godt. 
 4. Jeg brukte et toastjern for å steke min chaffel, men et vaffeljern gjør samme nytten! Stekes til chaffelen oppnår ønsket fasthet og den har fått en fin farge (5-10 minutter). Pass på så den ikke blir brent! Ta chaffelen ut når den er ferdig, og del den i to like store deler. 
 5. Stek egg og bacon mens chaffelen stekes ferdig. Jeg stekte mitt bacon i min Cosori Airfryer, men du steker baconet slik du selv ønsker. 
 6. Som tilbehør hadde jeg stangselleri med Kremgo krydderost og noen skiver med agurk. 

Næringsinnhold 1 servering: 1138kcal – 4,6g karbohydrater – 65,1g protein – 94,6g fett  

Vel bekomme! 

Tips

Dette måltidet inneholder en del kalorier, men for meg som ofte bare spiser middag som eneste måltid i ukedagene, er dette en perfekt middag for å få i meg det jeg trenger for dagen. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og