middag, lunsj, måltid, enkelt, keto, lavkarbo

Bakt avocado med egg og ost (vegetar, Keto, Lavkarbo)

// Dette innlegget inneholder reklame //

Her om dagen ble jeg utfordret av ei venninne om jeg kunne lage en rett som var både ketovennlig og vegetarisk, og den utfordringen måtte jeg jo bare slenge meg på! Løsningen ble avocado, egg og ost, og det ble faktisk veldig godt. Dessuten ble det en svært ketovennlig rett med lite karbohydrater og masse sunt fett! Til denne retten brukte jeg min Cosori Airfryer, for den kan brukes til å steke det aller meste! 

Ingredienser 

 • 1 stor avocado 
 • 2 egg
 • 20 g revet mozzarella
 • 20 g tomater
 • 30 g rømme
 • 1 dæsj sriracha saus 
 • 1 dæsj sitron juice 
 • 30 g Apetina fetaost i olje 
 • 1 skive taffelost
 • En liten bit finhakket vårløk 
 • salt og pepper

Næringsinnhold 1 servering: 635kcal – 2,9g karbohydrater – 27,3g protein – 56,5g fett

Fremgangsmåte 

 1. Finn frem en stor avocado og del den i to. Ta vekk steinen, men behold skallet på. 
 2. Fjern en del av kjøttet fra avocadoen med en skje, slik at du får plass til å knekke et egg oppi hullet. Avocadokjøttet du fjerner putter du i en bolle. 
 3. Plasser avocado-halvdelene i en ildfast form eller lignende, og pass på at de står stødig. Ha salt og pepper (evt. annet krydder) over avocadoene. Knekk deretter et egg i hver halvdel, og ha gjerne litt mer krydder oppå eggene. 
 4. Bak avocadoene med vanlig over og undervarme på 225 grader i ca. 15 min. Jeg brukte min Cosori Airfryer på 150 grader i ca. 10 min. Strø på revet mozzarella halvveis i steketiden. 
 5. Hakk restene av avocadoene opp i biter, og gjør det samme med tomaten. Ha avocado, tomat, rømme, sriracha saus og sitron juice i en bolle og bland godt sammen. Krydre evt. med salt og pepper hvis ønskelig. 
 6. Taffelosten laget jeg til osteknekkis for å få et sprøtt innslag. Legg osteskiven på en bit bakepapir og putt i microen på middels-høy styrke i 1-2 minutter (kommer an på microen din, så følg godt med). Knekk opp i passende biter når den er ferdig. 
 7. Dander alt på en tallerken og server med Apetina fetaost, og strø over litt finhakket vårløk! 

Vel bekomme! 

Tips

Pass på å bruke en stor nok avocado, slik at du får plass til egget. 

Jeg spiste dette til lunsj, men retten fungerer like godt som middag! Justerer opp mengden litt, eller om man bare steker et ekstra egg eller to. 

Annonse

Jeg er strålende fornøyd med min airfryer, og jeg angrer ikke et sekund på at vi gikk til innkjøp av en slik! Den er superenkel i bruk, og den er svært enkel å holde ren. Airfryeren er designet med en ikke-klebende matkurv, som gjør at mat og fett ikke setter seg fast og man kan enkelt skylle kurven i vasken. Dessuten kan den vaskes i oppvaskmaskinen om man heller foretrekker det.

Med rabattkoden “elise15” får du 15% avslag på prisen! 

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og