Ribbe, middag, oppskrift. asiatisk, keto, lavkarbo, mat

Asiatisk Inspirert ribbe (Keto, Lavkarbo)

Endelig har jeg fått laget ribbe i min Cosori Premium airfreyer, og resultatet ble helt ypperlig! Ribbe skal jo gjerne stå mange timer i vanlig stekeovn, men med airfryer kortes tiden betraktelig ned. En airfryer bruker dessuten mindre energi enn en stekeovn, så her kan du spare både tid og penger. Retten jeg laget denne gangen ble en asiatisk inspirert variant, og det ble så godt! Jeg klargjorde ribba kvelden før, og lot den marinere seg over natten. 

Ingredienser

2-3 porsjoner
Marinade til ribbe
  • 1-1,5 kg ribbe
  • 1 ts salt
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 15g raspet fersk ingefær
  • Saften av 1 lime 
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss Sukrin sirup Gold 
  • Salt og pepper
Asiatisk coleslaw
  • 1 pose grønnkålmiks (grønnkål, kål, rødbete og gulrot) 
  • 4 stk knaskegulrøtter 
  • 1-2 vårløk 
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss risvinseddik 
  • 2 ss glutenfri soyasaus 
  • 0,5 ts chili flak (jeg brukte den fra Helios)
  • Olje til steking 
  • Sesamfrø (kan utelates)
Spicy brokkoli
  • 1 brokkoli 
  • 4-6 fedd hvitløk 
  •  1 ts chili flak (jeg brukte den fra Helios)
  • 2 ss glutenfri soyasaus 
  • 1 ts risvninseddik
  • 1 ts sesamolje 
  • 1-2 ts raspet ingefær (fersk) 
  • 1 ts Sukrin Gold 
  • Olje til steking

Fremgangsmåte

Ribbe (klargjøres kvelden før)
  1. Kutt ribba opp i passe serveringsstykker, og krydre med salt og pepper. 
  2. Bland ingrediensene til marinaden sammen i en bolle. Legg ribbebitene i en passe form, og fordel marinaden jevnt over. La ribba marineres natten over i kjøleskapet.
  3. Ribba steker jeg i min Cosori Premium airfryer.  Ha først 2 dl vann i skuffa . Legg ribbebitene med skinnsiden ned, og stek i 30 min på 180 °C. 
  4. Hell av kraften og snu ribbebitene med skinnsiden opp. Stek videre i 30 min på 180 °C. Skru deretter opp temperaturen til 200 °C og stek videre i 5-10 min til svoren blir skikkelig sprø! Pass på så svoren ikke svir seg. La kjøttet hvile før servering.
Asiatisk coleslaw 
  1. Gjør klar gulrøttene og vårløken. Kutt gulrøttene opp i tynne staver eller bruk et rivjern. Vask og kutt vårløk i tynne skiver. 
  2. Ha litt olje i en wok-panne, og gi grønnkål-mixen en rask runde i panna til grønnkålen faller litt sammen. 
  3. Bland sammen sesamolje, risvinseddik, soyasaus og chili flak til en saus.
  4. Ha grønnkål-mixen, gulrøttene og vårløken over i en bolle, strø over litt sesamfrø og bland inn sausen. 
  5. La coleslawen hvile i kjøleskapet til ribben er klar. 
Spicy brokkoli
  1. Vask og kutt opp brokkoli i passe buketter. Stilken kutter du opp i staver eller skiver, alt etter hva du foretrekker. 
  2. Damp brokkolien i litt vann i ca. 3 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann. 
  3. Bland sammen sesamolje, risvinseddik, soyasaus, raspet ingefær og Sukrin Gold til en saus. 
  4. Kutt opp hvitløk i tynne skiver.
  5. Når det er 5-10 minutter igjen av steketiden til ribba er det på tiden å gjøre brokkolien ferdig. Ha 2 ss olje i en wok-panne sammen med chili flak og hvitløken. Fres raskt til hvitløken får litt farge. 
  6. Ha oppi den avkjølte brokkolien, og stek videre i ca. 5 minutter. Hell over sausen og bland godt, og ta wok-panna av varmen. 
Servering 
  1. Når ribba har fått hvilt noen minutter, kutter du bitene opp i passe tykke skiver. 
  2. Dander ribba og tilbehøret på tallerkenen slik du ønsker. 

Vel bekomme!

– Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! 

Facebook
Email

Lyst til å lese mer?

fastelavnsboller, fastelavn, boller, keto, lavkarbo, oppskrift, bake, mat

Fastelavnsboller (Keto, Lavkarbo)

Februar er her og med det er det også tid for Fastelavn! Mange forbinder fastelavn med deilige fastelavnsboller med pisket krem og